„Aggodalmaskodunk amiatt, hogy gyermekeink semmittevéssel töltik az időt, Micsoda! Hát semmittevés boldognak lenni? Ugrálni, játszani, rohangálni naphosszat? Soha életében nem lesz még ennyire elfoglalt.”

 Jean-Jacques Rousseau           

 

A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás része. A családban nevelkedő 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását – nevelését végző intézmény. Működésének feltételeit a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997 évi XXXI tv. határozza meg.

Vaszari Napsugár Óvoda és Bölcsőde bemutatása

A Vaszari Napsugár Bölcsőde Vaszar Község Önkormányzat fenntartásában működik 2021. szeptember óta. Egy csoporttal nyitotta meg kapuit, 12 férőhellyel.
A bölcsődénk Vaszar község központjához közel, az óvoda mögötti telken került megépítésre 2021-ben. Könnyen megközelíthető, gyalogosan, kerékpárral és személygépkocsival is. Az épület előtt több parkolóhely került kialakításra, amely lehetővé teszi a biztonságos közlekedést a kisgyermekek és a felnőttek számára.

Tárgyi feltételeinket a szakmai követelményeknek megfelelően alakítottuk ki.

Intézményünkben, az esztétikus, szép, korszerű épületben kialakított helységek a megfelelő berendezési, felszerelési tárgyak biztosításával, a jól felszerelt játszókert kialakításával megteremti a magas színvonalú napközbeni ellátás feltételeit.

A kisgyermek életében az első három évnek, és az első közösségnek meghatározó és jelentős szerepe van, amely nagy mértékben kihat a gyermek későbbi személyiségfejlődédére. A kisgyermek ebben az életszakaszában a legsérülékenyebb testileg, lelkileg egyaránt, erősen függ a felnőttektől, ezért a kisgyermeknevelő személyisége meghatározó.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a nevelésüket és gondozásukat jól képzett szakemberek végezzék.

Kisgyermeknevelőink a csoporton belül egymással összehangolt, következetes gondozó-nevelő munkát végeznek, a Bölcsődei Nevelés-gondozás Országos alapprogramja szerint.

A szülőkkel való kapcsolatunk a kölcsönös bizalomra épül, betekintést nyerhetnek munkánkba, ismerhetik gyermekük bölcsődei életét, segítséget kaphatnak a gondozással-neveléssel kapcsolatos kérdéseikben.

Bölcsődénkben biztonságos, változatos játéklehetőséget nyújtó tárgyi környezetben, szeretetteljes, elfogadó légkörben, a korosztály életkori sajátosságait jól ismerő, egyéni igényeiket figyelembe vevő kisgyermeknevelők segítik, hogy a gyermekek saját képességeik szerint fejlődhessenek, önállósodhassanak, átélhessék az önfeledt aktív játék örömét, mely képessé teszi őket a kreatív tovább fejlődésre.

Arra törekszünk, hogy a gondjainkra bízott gyermekekből a körülöttük lévő világra nyitott, érdeklődő, fogékony, önállóan gondolkodni tudó emberek váljanak.

A gyermek ellátása mellett nagyon fontosnak tartjuk a családokkal történő olyan együttműködő magatartást, melynek középpontjában a gyermekek szeretetteljes gondozása, nevelése és egyéni igényeik figyelembevétele áll.
Meggyőződésünk, hogy csak a családokkal közös értékrendet vallva tudunk értelmileg, érzelmileg gazdag gyermeket nevelni.

Bölcsődénkben a gyermekek részére a napi négyszeri étkeztetést a Vaszari Napsugár Óvoda főzőkonyhája szolgáltatja. Szakorvosi javaslatra diétás étkezést is biztosít.

 

  • Az intézmény vezetője: Rasekné Kovács Andrea
  • Bölcsőde szakmai vezetője: Nagyné Horváth Orsolya
  • Az intézmény telephelye: 8542 Vaszar Jókai u. 13.
  • Adószáma:15837707-2-19
  • Telefonszáma: 89/320-267
  • E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Szakmai létszám: 2 fő kisgyermeknevelő
  • Szakmai kisegítő létszám (dajka):1 fő