VASZARI NAPSUGÁR ÓVODA

8542, Vaszar, Fő utca 16.

Elérhetőségei: +36 89 355 450

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intézményvezető: Rasekné Kovács Andrea

 

AZ ÓVODA BEMUTATÁSA:

Óvodánk a község központjában, a Művelődési Házzal szemben 1977-ben épült, amelyen 2009-ben Vaszar Község Önkormányzata jelentős felújítást hajtott végre.
Az intézmény 2017. szeptembertől ismét önálló intézményként működik.
Óvodánk családias, biztonságos légkörének megteremtéséről a 7 főből álló lelkes, magas szintű szakmai felkészültséggel rendelkező, gyermekszerető alkalmazotti közösség gondoskodik. A konyhai dolgozók létszáma 6 fő. Élelmezésvezető: Lőrinczné Szabó Szilvia.
Nevelési elveinkben, az óvoda berendezésében, képében az egység és az egyedi vonások együttesen érvényesülnek. Gyermekeinket önfeledt, szabad játékkal, sok mesével, verssel, énekes játékkal- az egyéni szükségletek figyelembe vételével- cselekvő tanulással vezetjük a gyermeki személyiségük kibontakozása felé.

Óvodánk nevelőtestülete a múlt tiszteletéből táplálkozva igyekszik megfelelni a jövő elvárásainak. Ezért külsőségeinkben, nevelési-és tevékenységrendszerünkben beépül a népi, nemzeti kultúra megismertetése, a hagyományok ápolása, a környezet, és az embertársaink iránti pozitív viszonyulás kialakítása. Olyan értékeket igyekszünk közvetíteni, amely a társadalom és az egyén későbbi életvitele céljából hasznosak. Figyelmet fordítunk az egészséges életmódra nevelésre, és a környező világ megismerésére. Törekszünk az ismeretek, eszközök folyamatos korszerűsítésére, az információ áramlás sokszínűségének biztosítására. Nevelésünkben a szabad játékot tekintjük a legfontosabb eszköznek. Elismerjük a család elsődleges nevelői szerepét, értékeink közvetítése mellett a közös együttműködésre törekszünk. A napirend kialakításában arra törekszünk, hogy a gyermekek minél több időt töltsenek az udvaron.

Az óvoda udvar két részből álló, nagy kiterjedésű. Fontosnak tartjuk, hogy az udvaron biztosítsuk a gyermekek számára a természetes, szabad mozgást. A tágas, füves területek lehetővé teszik a játékos versengéseket.(futóversenyek, akadályversenyek)
Az EU-s szabványnak megfelelő mozgásfejlesztő játékszerek (csúszdák, mászókák, lengő és mérleghinták, rugós játékok, kötélállványok) a helyi önkormányzat támogatásával 2009 nyarán kerültek telepítésre. Az udvart kerti csappal, ivókúttal, virágládákkal gyarapítottuk.
Óvodánkat alapítvány támogatja, melyet 2005-ben hoztunk létre. A Vaszari Óvodásokért Alapítvány célja, az óvodai eszközbeszerzés támogatása, az óvodai kirándulások, rendezvények anyagi támogatása, valamint a gyermekek úszótanfolyamon való részvételének támogatása.

 

Alapítványunk szeretettel fogadja minden magánszemély adójának 1 %-os felajánlását.

Alapítvány neve: Vaszari Óvodásokért Alapítvány

Számlaszám: 73900425-19013938 (B3 TAKARÉK Szövetkezet)

Adószám: 18938371-1-19

Az Alapítvány anyagi támogatásának köszönhetően elkészült a felső udvarra a Dani vár ás a csoportszobába egy gyönyörű galéria.

 

Érvényes dokumentumaink: